Audi Sport Performance Parts

Audi Sport Performance Parts

Vanaf heden kan je bij Audi terecht om je sportwagen met 4 ringen nog opvallender te maken. Eigenaars van de R8 of TT RS kunnen als eerste van de upgrades genieten.


De specifieke Audi Sport Performance Parts focussen zich voorlopig op vier zaken. De ophanging, het uitlaatsysteem, het koetswerk en het interieur. Meestal zorgen die additionele onderdelen alleen maar voor extra ballast, maar Audi beweert dat een compleet gemonteerde aero-kit aanzienlijk meer downforce teweeg brengt. Bij een snelheid van 150 km/u zorgt het zelf voor een verdubbeling van 26 naar 52 kg.

Naast het koolstofvezel spoilerwerk zijn er ook verstevigde remleidingen, strakkere veren en een titanium vervaardigde uitlaatlijn van Akrapovic aangebracht. Verder kan ook de achterbank verwijderd worden uit de TT RS. Het maakt de auto zo’n 20 kg lichter en verhoogt de torsiestijfheid. De gitzwarte 20 inch wielen binnen het Audi Sport Performance Parts-programma zijn een stuk lichter dan de conventionele exemplaren. Ruim 7 kg voor de TT RS en 8 kg voor de R8. Want ja, alle kilo’s helpen!

Vanaf eind deze zomer kunnen klanten Performance Parts voor de TT RS en R8 bestellen. Andere modellen uit het gamma zullen geleidelijk aan volgen.

Delen

Vorig artikel

error: Copyright © 2018 NAFTE.