Nieuwe Porsche 911 GTS

Nieuwe Porsche 911 GTS

Porsche breidt zijn 911-productgamma uit met de GTS-modellen. Vanaf maart 2017 zullen in totaal vijf varianten beschikbaar zijn: de 911 Carrera GTS met achterwielaandrijving en de 911 Carrera 4 GTS met vierwielaandrijving, allebei verkrijgbaar als Coupé en als Cabriolet, en de 911 Targa 4 GTS met vierwielaandrijving.


Zoals het een “super”-911 betaamt, krijgt de GTS een uitgebreide uitrusting: een interieur in alcantara, elektrische zetels, een “Sport Chrono Package”, PASM-actieve ophanging en een sportuitlaat. De GTS-modellen onderscheiden zich in het 911-productgamma niet alleen op technologisch vlak, maar ook qua look: zo maken alle GTS-modellen – ook die met achterwielaandrijving – gebruik van het 1.852 mm brede chassis van de vierwielaangedreven versies. De nieuwe Sport Design-voorspoiler onderstreept het sportieve karakter. De voorkant is aerodynamisch geoptimaliseerd. Een lage voorspoiler en een hogere achterspoiler met een groter oppervlak zorgen voor nog meer downforce op de voor- en achteras dan bij de Carrera S-modellen.

Een nieuw ontwikkelde turbo voor de 3 liter grote zescilinder-boxermotor drijft het vermogen op tot 450 pk. Deze motorversie ontwikkelt 30 pk meer dan de 911 Carrera S en 20 pk meer dan het overeenkomstige GTS-model van de vorige generatie met een atmosferische motor. Alle varianten zijn verkrijgbaar met een manuele zevenversnellingsbak of een optionele PDK-bak.

Het maximumkoppel van 550 Nm zorgt voor nog betere acceleratie- en hernemingstijden. Het koppel is beschikbaar tussen 2.150 en 5.000 t/min. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) (-10 mm) is standaard op alle GTS-modellen. De GTS Coupé is steeds uitgerust met het PASM-sportchassis, dat het koetswerk met nog tien millimeter verlaagt. De snelste sprinter in de familie is de 911 Carrera 4 GTS Coupé: met de PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling en het Sport Chrono Pack als standaarduitrusting spurt hij in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Alle GTS-modellen hebben een topsnelheid van meer dan 300 km/u. Met 312 km/u is de Coupé met handgeschakelde versnellingsbak en achterwielaandrijving de allersnelste.

De nieuwe 911 GTS is vanaf nu bestelbaar bij de officiële Porsche Centres.

Delen
error: Copyright © 2018 NAFTE.