Wereldkampioen Nico Rosberg stopt met Formule 1

Wereldkampioen Nico Rosberg stopt met Formule 1

Kersvers wereldkampioen Nico Rosberg heeft bekend gemaakt dat hij stopt met de Formule 1. De 31-jarige Duitser zegt dat hij met zijn eerste wereldtitel zijn grote doel bereikt heeft en zal dus volgend jaar niet aan de startgrid verschijnen.


Op een persconferentie in Wenen kondigde Rosberg zijn afscheid van de Formule 1 aan. “Ik zit 25 jaar in de autosport. Mijn grote droom was wereldkampioen worden. Met hard werken, veel toewijding en opoffering heb ik mijn doel zondag bereikt. Ik dank iedereen die me de afgelopen jaren heeft geholpen om mijn droom waar te maken”, schrijft Rosberg op zijn Facebookpagina.

Rosberg zei zondag in Abu Dhabi al dat het succesvolle seizoen heel zwaar was geweest. De strijd om de wereldtitel met teamgenoot en titelverdediger Lewis Hamilton werd pas in de laatste race van het seizoen beslist.  “Ik snap dat ik met dit besluit mijn racefamilie in een moeilijke situatie breng”, zegt de Duitser, die in juli zijn contract nog verlengde bij Mercedes tot en met 2018. Na 11 seizoenen in de Formule 1 houdt Rosberg het dus voor bekeken. De Duitser reed van 2006 tot 2009 voor Williams. Daarna kwam hij in actie voor Mercedes. In totaal won Rosberg 23 Grote Prijzen en behaalde 30 polepositions.

Wat Mercedes gaat doen met het stoeltje van Rosberg is nog onduidelijk. “Dit is een onverwachte situatie”, verklaarde Wolff.

Delen
error: Copyright © 2018 NAFTE.