10 jaar Porsche Panamera

10 jaar Porsche Panamera

Porsche viert de tiende verjaardag van de Panamera-lijn met een speciale reeks. De 10 Years Edition pakt uit met een bijzonder uitgebreide standaarduitrusting en exclusieve designdetails. 


De Panamera combineert sinds 2009 de prestaties van een sportwagen met de luxe en de veelzijdigheid van een reisberline. Bovendien heeft het model het merk de voorbije tien jaar bepaald als een technologisch platform voor innovaties die later ook in andere Porsche-modellen zijn toegepast. De huidige, tweede modelgeneratie wordt volledig in de Porsche-fabriek in Leipzig gemaakt en is beschikbaar in drie koetswerkversies. Tot op heden zijn meer dan 250.000 exemplaren geleverd.

De Panamera 10 Years Edition-modellen komen standaard met heel wat extra uitrusting voor comfort en chassis: de ledmatrixkoplampen met PDLS Plus, Lane Change Assist en Lane Keeping Assist met verkeersbordherkenning en Park Assist met achteruitrijcamera zijn allemaal standaard, net zoals het panoramisch daksysteem, de privacy-beglazing, 14-voudig verstelbare en verwarmde comfortstoelen met Porsche-logo op de hoofdsteunen, deuren met sluitbekrachtiging, digitale radio en BOSE® Surround Sound System. Nieuwe 21 duim grote Panamera Sport Design-velgen in satijnglanzend White Gold Metallic en de “Panamera 10”-logo’s op de voordeuren eveneens in White Gold Metallic behoren tot de exclusieve designdetails.

Het verjaardagslogo is ook te vinden in het gedeeltelijk met zwart leder aangekleed interieur, op de deurpanelen voorin en op de dorpels. Decoratieve stiknaden in White Gold creëren een bijzonder hoog kwaliteitsgevoel. Met de standaard adaptieve luchtveren met drie kamers en Porsche Active Suspension Management (PASM) in combinatie met Power Steering Plus zijn de Panamera 10-modellen ook ideaal uitgerust voor een uitmuntende rijdynamiek. De hybride versies van de Panamera 10 Years Edition krijgen bovendien een interne lader met een vermogen van 7,2 kW in plaats van de standaard 3,6 kW.

De Panamera 4 10 Years Edition met 2,9-liter biturbomotor van 330 pk kan reeds worden besteld en kost 117.708,80 euro. De Sport Turismo met dezelfde motor is verkrijgbaar voor 120.128,80 euro. De verjaardagseditie van de Panamera 4 E-Hybrid kost 131.260,80 euro, de Sport Turismo begint bij 133.559,80 euro. De 2,9-liter biturbomotor en de krachtige elektromotor ontwikkelen samen een vermogen van 462 pk.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE