Audi A4 facelift (2019)

Audi A4 facelift (2019)

Na een carrière van vier jaar heeft Audi de succesrijke A4 nog competenter en sportiever gemaakt. Deze facelift formuleert dan ook een antwoord op de nieuwe BMW 3 Serie.


Mercedes-Benz kwam op de proppen met een update van de C-Klasse, BMW liet dan weer een volledig nieuwe 3 Serie op de markt los. Audi kon met andere woorden niet achterblijven en lanceerde een verkwikkende facelift voor de A4. De middenklasser oogt dankzij de sportieve designaccenten nog dynamischer en klassevoller. Het Singleframe-radiatorrooster is breder en vlakker geworden terwijl horizontale lijnen voor- en achteraan de breedte van de auto accentueren. Het profiel wordt bepaald door de dieper liggende schouderlijn.

Koplampen met led-technologie zijn voortaan standaard in de Audi A4; de meest geavanceerde exemplaren beschikken over matrix led-technologie inclusief volautomatische grootlichten. Ook het concept achter de uitrustingsniveaus werd herzien. Voor het koetswerk is voortaan keuze uit het basis, advanced en S line pakket, aangevuld met een aparte look voor de S-modellen en de A4 allroad quattro.

Ook in het interieur domineren horizontale lijnen het totaalbeeld. Centraal op het dashboard staat het grote, lichtjes naar de bestuurder gedraaide MMI touch-display. Met dit systeem biedt de verregaand geconnecteerde Audi A4 een bediening die qua beleving dicht aanleunt bij die van een moderne smartphone. Het neemt de functies over van de vroegere draai- en drukknoppen. Navigatie aan boord werd tevens nog veelzijdiger en gebruikersvriendelijker. Naast online verkeersborden- en gevareninformatie wordt nu ook informatie over de verkeerslichten opgenomen. Door te connecteren met de stadsinfrastructuur ontvangt de auto via een server informatie vanuit de verkeerslichtencentrale zodat de bestuurder zijn tempo kan afstemmen op het volgende groene licht.

Bij het commercieel debuut in Europa biedt Audi het A4-modelgamma aan met zes turbomotoren. Hun vermogensspectrum gaan van 150 pk tot 347 pk, van de Audi A4 35 TFSI tot en met de Audi S4 TDI. Niet veel later breiden nog twee turbomotoren het aanbod uit: de 30 TDI van 136 pk en de 35 TDI van 163 pk. Afhankelijk van de gekozen krachtbron heb je keuze tussen voor- of vierwielaandrijving en tussen een manuele zes-, een gerobotiseerde zeven- of een automatische achtversnellingsbak. Drie motoruitvoeringen beschikken tevens over een mild-hybridsysteem op 12V-basis dat het verbruik drukt en het rijcomfort verhoogt.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE