Audi RS3 Berline

Audi RS3 Berline

Met een 400 pk sterke vijfcilindermotor, grensverleggende efficiëntie en een nog krachtigere look is dit de eerste compacte berline van Audi die het RS-label mag dragen. 


Audi presenteert op het autosalon van Parijs het meest dynamische model van de A3-modelreeks, de Audi RS3 Berline. De nieuwe 2.5 TFSI ontwikkelt 400 pk – 33 pk meer dan zijn voorganger. Daarmee is dit de krachtigste productiemotor met vijf cilinders ter wereld. Zijn 480 Nm koppel is beschikbaar bij toerentallen van 1.700 tot 5.850 t/min. en verzekert een uitstekende trekkracht. Het compacte RS-model spurt in amper 4,1 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 250 km/u – op aanvraag kan Audi de snelheidsbegrenzing optrekken tot 280 km/u. De unieke sound van de vijfcilinder, die het resultaat is van de alternerende ontsteking tussen dicht bij en ver van elkaar gepositioneerde cilinders, versterkt de sowieso al emotioneel beladen rijervaring.

De sturing van de quattro-aandrijving is standaard in de Audi drive select geïntegreerd, net zoals de werking van de stuurinrichting, de S tronic, het motormanagement en de regelbare kleppen in de uitlaat. De bestuurder kan de werking van deze componenten apart laten variëren volgens drie modi: comfort, auto en dynamic. Hetzelfde geldt voor de optionele RS sport plus-ophanging met adaptieve dempercontrole.

Een elektrisch uitschuifbaar MMM-scherm met een diagonaal van 7 duim is standaard. De twee ronde wijzerplaten zijn zwart met rode naalden en witte cijfermarkeringen. Het centraal geplaatste rijinformatiesysteem omvat een turbodrukmeter, een olietemperatuurmeter en een rondetijdmeter. De volledig digitale Audi virtual cockpit is als optie verkrijgbaar. Op zijn 12,3 duim grote hoge resolutie scherm kan de bestuurder kiezen uit drie weergavemodi, waaronder een speciaal RS-scherm met de toerenteller in het midden. Links en rechts verschijnt informatie over de bandendruk, het koppel en de g‑krachten. Wanneer de versnellingsbak in manuele modus werkt, wordt de bestuurder bij het naderen van de rode zone door een gekleurde achtergrond gestimuleerd om met de schakelpeddels of de selectiehendel op te schakelen.

De RS3 Berline zal in de lente van 2017 op de Europese markt gelanceerd worden onder het ‘Audi Sport’-label.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE