Audi SQ8 TDI (2020)

Audi SQ8 TDI (2020)

De Audi SQ8 TDI (2020) is voorzien van de krachtigste achtcilinder-biturbodieselmotor op de Europese markt. Hiermee verenigt de SUV coupé superieure prestaties met een uitzonderlijke efficiëntie.


De SQ8 TDI herken je aan de luchtinlaten met heldere contouren, het S-specifieke uitlaatsysteem en de opvallende quattro-verbreders boven de wielkasten. Standaard zijn 21-duimsvelgen voorzien, maar als optie zijn ook 22-duimsvelgen verkrijgbaar. De horizontale lijnen, zoals de lichtstrip achteraan en de opvallende strip boven de zwarte diffuser, benadrukken de breedte van de grote SUV coupé.

De standaard sportzetels zijn getooid met een gebosseleerd S-logo en contrasterende stiknaden. Op verzoek kunnen ze worden vervangen door S-sportzetels met geïntegreerde hoofdsteunen en hoge zijsteunen, die desgewenst kunnen worden uitgerust met een klimaatregeling en massagefunctie. De inleg is gemaakt van mat geborsteld aluminium, met carbon of eik als alternatieven.

De V8-biturbomotor is de krachtigste dieselmotor op de Europese markt. Hij combineert zijn immense vermogen met een uitzonderlijk laag verbruik en kan schermen met een heel arsenaal aan hoogtechnologische oplossingen. De 4.0 TDI-motor levert 435 pk en ontwikkelt 900 Nm koppel. Dat volstaat om de SUV coupé als een sportwagen te laten accelereren. De sprint van 0-100 km/u wordt afgehaspeld in 4,8 seconden en de SQ8 TDI houdt het pas bekeken bij een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Het vermogen wordt naar de wielen overgebracht via een Tiptronic-achttrapsautomaat.

Deze herfst verschijnt de SQ8 TDI op de Belgische markt. De basisprijs in België start vanaf 106.070 euro.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE