BMW M8

BMW M8

Recent lanceerde BMW de gloednieuwe M8. Een exclusieve en supersnelle sportwagen die verkrijgbaar is als Coupé of Cabriolet. Wie meer wil, kan opteren voor de Competition-trim. 


Een kleine 30 jaar na de ontwikkeling van het allereerste M8 prototype, komt BMW alsnog op de proppen met een productiemodel. Al wil de nieuweling zich duidelijk onderscheiden van de M850i. Kijk maar naar de grotere luchtinlaten, de M-kieuwen in de flank, de subtiele spoiler en de vier einddempers achteraan. De Coupé is verder opnieuw voorzien van de kenmerkende ‘double-bubble’-vorm uit CFRP. De Cabrio behoudt zijn stoffen dak.

Binnenin zijn het de specifieke M-sportzetels, het M5 geleende sportstuur met rode M-knoppen en de aangepaste versnellingspook die opvallen. De nieuwe set-up knop biedt directe toegang tot de instellingen van de motor, de dempers, de besturing en het remsysteem. Verder is er opnieuw keuze uit rijmodi Road en Sport. Competition-modellen bieden de bestuurder ook de Track modus aan.

De M8 is uitgerust met een 4,4 liter-V8 twin turbo van 600 pk, 625 pk in de Competition-variant, en 750 Nm. Standaard verdeelt de 8-traps M Steptronic transmissie het vermogen over beide assen. Via de 4WD Sport-modus of via de 2WD-modus kan je nog steeds als een achterwielaandrijver rijden. Een M sperdifferentieel, stijvere motorsteunen en een variabel remsysteem maken het pretpakket compleet. Een sprint van 0-100 km/u is mogelijk in 3,3 seconden. De basisprijs in België voor een BMW M8 start vanaf 157.000 euro.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE