Eindfase Jaguar XE SV Project 8

Eindfase Jaguar XE SV Project 8

De laatste ontwikkelingsfase van de Jaguar Project 8 is bijna voltooid. De allersnelste vierdeurs sedan gaat in juni in productie.


Coureurs Andy Wallace en Davy Jones – vroeger lid van het Jaguar-team dat in 1988 en 1991 wereldkampioen werd in het World Sportscar Championship – voegden zich onlangs bij het ontwikkelingsteam van Special Vehicle Operations om Project 8 te testen op het supersnelle circuit van Goodwood.

De vierwielaangedreven Project 8 zit dan ook vol techniek uit de autosport. Denk maar aan de verstelbare spoilers, keramische wiellagers of speciale Michelin Pilot Sport Cup 2-racebanden. De enige carrosseriedelen die Project 8 gemeen heeft met de Jaguar XE zijn het dak en het plaatwerk van de voorportieren. De motorkap met ventilatiesleuven en de uitgeklopte voorspatborden zijn van lichtgewicht koolstofvezel. Verder is de sedan uitgerust met een 600 pk sterke 5,0-liter supercharged V8. Een sprintje van 0 naar 100 km/u duurt slechts 3,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 322 km/u.

Er worden maximaal driehonderd exemplaren van deze bijzondere auto met de hand gebouwd in de fabriek van Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations in Coventry, Engeland. Er zijn twee versies leverbaar. Die met vier zitplaatsen is voorzien van alle denkbare autosporttechniek. De tweezits Track Pack-versie is nog puurder op circuitgebruik gericht. Deze versie is voorzien van koolstofvezel racestoelen en vierpuntsgordels. Hij is overigens 12,2 kg lichter. Project 8 is vanaf komende zomer leverbaar.

Delen

Vorig artikel

Volgend artikel