Jaguar F-PACE SVR

Jaguar F-PACE SVR

De Jaguar F-PACE is onder handen genomen door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations. Het resultaat is een speciale SVR-versie met maar liefst 550 pk.


Tegenover de standaard F-PACE heeft deze SVR-versie tal van aerodynamische aanpassingen ondergaan. Die verbeteringen bestaan uit grotere luchtinlaten aan de voorzijde en luchtroosters in de flanken. De wielkastranden zijn verbreed en verlaagde dorpelpanelen geven de carrosserie een krachtiger voorkomen. De achterzijde onderscheidt zich door de spoiler en de speciaal voor deze versie ontwikkelde achterbumper met daaronder vier uitlaatuiteinden.

De binnenzijde biedt dan weer ranke sportstoelen met meer zijdelingse steun. Overigens is de draaiknop, om de achttrapsautomaat te bedienen, gewijzigd naar een sportieve schakelpook. Ondanks de nog betere prestaties behoudt de SVR-versie het praktische en veelzijdige karakter van de F-PACE-familie.

De SVR is voorzien van de beproefde 5,0-liter V8 supercharged benzinemotor met 44 % meer power. De krachtbron produceert nu 550 pk en 680 Nm koppel. Daarmee is een sprint van 0 tot 100 km/uur mogelijk in 4,3 seconden. De topsnelheid bedraagt 283 km/u. Deze versie kan je vanaf mei 2018 bestellen en kost in België €101.560.

Delen