Jaguar XE SV Project 8 ronderecord

Jaguar XE SV Project 8 ronderecord

Met een rondetijd van 2:18.81 mag de Jaguar XE SV Project 8 zich de snelste vierdeurs productiesedan ooit noemen op het 5,39 kilometer lange Dubai Autodrome GP-circuit.


De XE SV Project 8 is de extreemste sedan die Jaguar ooit gebouwd heeft. Hij is gebaseerd op de meermaals onderscheiden Jaguar XE en volledig voorbereid op circuitgebruik. Aanpassingen zijn onder meer de toepassing van lichtgewicht aluminium en koolstofvezel carrosseriedelen, een geavanceerd sportonderstel, uitgekiende aerodynamica en een krachtige 600 pk sterke 5.0 liter Supercharged V8-motor. De basisprijs in België voor een 1/300 Jaguar XE SV Project 8 start vanaf 185.000 euro.

De vierdeurs sedan die supercar-prestaties levert, verbeterde in november 2017 al het ronderecord op de 20,8 kilometer lange Nordschleife van de Nürburgring in Duitsland. Vervolgens vestigde de Jaguar XE SV Project 8 in september 2018 ook nog eens een nieuw ronderecord op de Amerikaanse Laguna Seca Raceway.

Kortom drie op een rij voor Jaguar, want officieel testpiloot Xavi Barrio Duato kon ook in Dubai een nieuwe ronderecord neerzetten. Barrio Duato heeft decennialang circuitervaring opgedaan in Spanje en China. Sinds 2017 is hij bij Jaguar verantwoordelijk voor het testen van prototypes.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE