Lexus RC F Track Edition

Lexus RC F Track Edition

De in beperkte oplage verkrijgbare RC F Track Edtion combineert het vakmanschap en de luxe van Lexus met opties die de prestaties verhogen tot het niveau van exotische sportauto’s. Het is tevens de jongste mijlpaal van Lexus’ sportieve label F.


De beperkte serie Track Edition is veel meer dan zomaar een optiepakket voor de vernieuwde Lexus RC F. De onderdelen zijn zorgvuldig ontwikkeld en op elkaar afgestemd om de prestaties naar een nog hoger niveau te brengen. Lexus heeft deze Track Edition ontwikkeld in samenwerking met de Lexus racing teams in de Super GT- en IMSA-klassen, zodat het pakket zorgt voor exceptionele prestaties die onder alle omstandigheden bereikbaar zijn voor liefhebbers van elk niveau.

Net als voor de standaardversie was ook voor de Lexus RC F Track Edition gewichtsbesparing essentieel. De ingenieurs richtten zich vooral op besparing op plaatsen waar dat de dynamiek van de auto het meest ten goede komt. Daarom is elke RC F Track Edition voorzien van koolstofkeramische Brembo-remschijven. Die zijn beduidend lichter dan stalen remschijven en beter bestand tegen de extreme hitte-ontwikkeling die optreedt bij sportief rijden. Ze gaan schuil achter gesmeed aluminium 19-inch BBS-wielen van een ontwerp dat is afgeleid van dat van de wielen in de RC F GT3 raceauto.

Nog meer gewicht is bespaard door toepassing van koolstofvezel voor het dak, de motorkap, het schutbord achter de achterstoelen en voor de versteviging van de bumpers. De titanium uitlaatdemper en dito eindpijpen doen daar nog een schepje bovenop. De toepassing van titanium in auto’s komt zelden voor, maar bespaart niet alleen gewicht, het geeft de RC F Track Edition ook een verzorgd sportieve uitstraling en een uniek uitlaatgeluid. De auto is immers voorzien van de turboloze 5,0-liter V8-motor die Lexus in alle exemplaren van de RC F monteert.

Voor een nog exclusiever interieur omvat deze Track Edition een rood lederen stoelbekleding met Alcantara accenten en rode koolstofvezel afwerking van de portieren en het dashboard. In combinatie met het pakket is de Lexus RC F leverbaar in twee exclusieve carrosseriekleuren: Ultra White en Nebula Matte Gray. De RC F Track Edition gaat in maart van dit jaar in productie. De auto kan worden besteld vanaf april.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE