Lexus start productie LC

Lexus start productie LC

In de Japanse Motomachi-fabriek, waar Lexus eerder al de LFA bouwde, is gisteren de productie van de Europese LC coupé van start gegaan. 


De eerste nieuwe Lexus LC luxecoupé voor de Europese markt werd op 22 mei in productie genomen. De nieuwe productielijn werd volledig omgevormd tot een sterk gefocuste werkomgeving die de hoogste normen op het vlak van precisie, kwaliteit en vakmanschap garandeert.

Het hoogtepunt van de lijn is een nieuwe cabine met glazen wanden waar elke millimeter van het koetswerk tot in de puntjes wordt gecontroleerd onder een reeks ledlichten. De ruimte voor de inspectie van de uitlaatdemper werd afgewerkt met dikkere glaspanelen zodat de kleinste abnormale klank kan worden gedetecteerd.

De LC biedt de keuze tussen twee motoren. De LC 500 krijgt een V8 benzinemotor met een tientrapsautomaat. De LC 500h ‘full hybrid’ kan schermen met het nieuwe meerfasige hybridesysteem van Lexus, een gloednieuwe technologie die heel wat voordelen biedt op het vlak van prestaties en rijervaring, waaronder een hoger koppel en een directe, lineaire acceleratie vanaf het vertrek.

Vanaf augustus kan je deze nieuwe Lexus bewonderen in de Europese showrooms.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE