Mercedes-AMG CLA 35 SB (2020)

Mercedes-AMG CLA 35 SB (2020)

Na de introductie van de A 35, de A 35 Berline en de CLA 35 is het geen verrassing dat ook de Shooting Brake van de nieuwe Mercedes CLA-familie een AMG-behandeling krijgt.


De brede wielkasten, de sierlijke heuplijn, de compacte raamsectie en de breed ogende achterzijde zorgen ervoor dat de Shooting Brak er duidelijk tussenuit springt. De AMG-specifieke grille met klassieke dubbele lamel en de AMG Line-voorskirt met flics aan de luchtinlaten zijn daarentegen specifieke kenmerken van de ‘35’ modellen. In het zijaanzicht springen de aerodynamisch geoptimaliseerde 18 inch dubbelspaaks lichtmetalen velgen en de dynamisch gelijnde dorpelverbreders in het oog. De vorm van de zijruiten is tot aan de B-stijl identiek aan die van de Coupé, maar in het gedeelte daarachter loopt de raamlijn een stuk hoger, wat de instap voor de achterpassagiers vergemakkelijkt en tevens een bijdrage levert aan de grote bagageruimte.

De achteraanblik wordt bepaald door de achterskirt met diffusorinzetstuk en vier verticale vinnen, de kleine spoilerrand op de achterklep en de ronde uitlaatsierstukken. De frameloze portieren verschaffen toegang tot een interieur met een hightech sfeer. Daar zijn het vooral de Performance-sportstoelen met contrastsiernaden die opvallen. De kofferruimte biedt overigens een laadvolume van 505 liter.

Onder de motorkap schuilt een 2,0-liter turbomotor die gebaseerd is op het vertrouwde M260-blok. Die levert een piekvermogen van 306 pk en een maximumkoppel van 400 Nm. Een sprint van 0-100 km/u duurt 4,9 seconden. De topsnelheid is nog steeds beperkt tot 250 km/u. De gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling en de 4Matic vierwielaandrijving dragen bij tot het soepele en dynamische karakter van de SB.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE