Mercedes-AMG GT R PRO

Mercedes-AMG GT R PRO

Na de Mercedes-AMG GT, GT C, GT S en GT R verschijnt de topatleet uit Affalterbach met nog meer verfijning aan de start door de nieuwe, gelimiteerde AMG GT R PRO.


De hardcore PRO-variant gebruikt technologie uit de AMG GT3- en GT4-racewagens om nog snellere rondetijden te rijden. De maatregelen uit de autosport kunnen worden samengevat in vier clusters: onderstel, lichtgewicht constructie, aerodynamica en design. Let wel, in tegenstelling tot de 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS Clubsport, blijft deze Mercedes echter wel straatlegaal.

Aan het exterieur kenmerkt zich het standaard aanwezige Track Pack door de grote spoiler achteraan, de carbon fiber voorbumper met voorvleugels op elke hoek, grote ventilatieroosters boven beide voorwielen en een herziene diffuser met opvallende carbon fiber platen aan weerszijde. De race-strepen zijn beschikbaar in lichtgroen of grijs, waarvan de eerste alleen beschikbaar is op modellen met Selenite Gray Magno lak. De koolstofkeramische remmen en blitse vijfspakers maken het plaatje compleet.

Binnenin krijgt de PRO dezelfde interieur aanpassingen als de rest van het AMG GT-gamma. Denk hierbij aan het volledig digitale dashboard en de nieuwe bedieningsorganen. De nauw aansluitende carbon sportstoelen, de vierpuntsgordels, het nieuwe AMG-sportstuur en de rolkooi zetten opnieuw het sportieve karakter in de verf.

De V8-biturbo uit de AMG GT R blijft tevens behouden. Het 4 liter-blok heeft een vermogen van 585 pk en een maximumkoppel van 700 Nm. Op de Nürburgring met GT3-rijder Maro Engel aan het stuur, is de AMG GT R PRO zelfs 6 seconden sneller dan de AMG GT R.

Delen

Vorig artikel

Volgend artikel

Reageer

error: Copyright © 2019 NAFTE