Mercedes-AMG S65 Final Edition

Mercedes-AMG S65 Final Edition

Mercedes-AMG presenteerde recent de exclusieve S 65. Een speciale editie waarvan wereldwijd slechts 130 exemplaren worden gebouwd. Het model richt zich met name op verzamelaars van exclusieve voertuigen en liefhebbers van soevereine twaalfcilinders. 


De S 65 Final Edition is uitsluitend leverbaar in hoogglanzend obsidiaanzwart metallic. De 20 inch multispaaks velgen en de roosters van de luchtinlaten in de speciale kleur matbrons benadrukken het exclusieve karakter van de limousine. Uitlaatsierstukken in hoogglanzend zwart zorgen voor een passende afsluiting.

In het interieur wordt de exclusieve uitstraling voortgezet. De bekleding in zwart nappaleder met koperkleurige contrastsiernaden en de sierdelen van hoogwaardig carbon met dunne ingeweven koperkleurige draden maken de Final Edition uniek. Dergelijke contrasten zijn ook te vinden in de siernaden van de vloermatten. Op de middenconsole verwijst het embleem ‘1 of 130’ naar de gelimiteerde oplage. Andere individuele kenmerken zijn de ‘AMG Edition’-rand op het stuurwiel en de voorconfiguratie van de sfeerverlichting, eveneens koperkleurig.

De liefde voor het detail reikt tot in het motorcompartiment. Het embleem van de monteur (‘one man – one engine’) is dan ook speciaal vormgegeven en uitgevoerd in exclusief zwart in plaats van zilver. En met een vermogen van 630 pk en maximumkoppel van 1.000 Nm biedt de 6,0-liter V12-biturbomotor een legendarische aandrijfdynamiek. Overigens maakt het AMG Driver’s Package een topsnelheid van 300 km/u mogelijk.

Delen

Vorig artikel

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE