Nieuwe Audi A3 Sportback (2020)

Nieuwe Audi A3 Sportback (2020)

Recent stelde Audi de vierde generatie voor van zijn succesmodel. Van de nieuwe cockpit tot de lichtsignatuur en het infotainmentsysteem, de nieuwe Audi A3 Sportback 2020 is gedigitaliseerd.


De nieuwe Audi A3 (2020) heeft sportieve proporties en zijn concave flank is een volledig nieuw motief in het Audi-design. Het benadrukt de dynamische uitstraling van het compacte vijfdeursmodel, samen met de zeer schuine C-stijlen boven de achterwielen. De voorkant wordt gedomineerd door een breed, zeshoekig singleframe met een honingraatrooster. Als topversie binnen het gamma integreren de ledmatrixlampen voor het eerst digitale dagrijlichten. Een innovatieve pixelmatrix die bestaat uit 15 leds toont een specifieke dagrijlichtsignatuur in functie van het uitrustingsniveau: horizontale lijnen kenmerken de twee basisversies en twee verticale ledlijnen benadrukken de sportiviteit van het S line-koetswerk.

Achteraan is het de lange dakspoiler die ervoor zorgt dat het raam er laag uitziet. Samen met de volledig rond de auto doorlopende schouderlijn, de smalle achterlichten, de diffuser en de rechthoekige uitlaten benadrukt dit effect de breedte van het model. Kijken we naar het interieur dan merken we op dat de cockpit licht naar de bestuurder is gekanteld. De A3 gebruikt daar de gekende elementen uit de grote modellen en is standaard uitgerust met een infotainmentscherm van 10,1 duim en een optioneel digitaal instrumentenpaneel van 12,3 duim. De black-panellook, stijlvolle contrasterende stiknaden, opvallende deurklinken en een nieuw design voor de versnellingspook maken het interieur compleet.

In België wordt het compacte model gelanceerd met drie motorversies: een 1.5 TFSI met 150 pk en een 2.0 TDI met 116 pk of 150 pk. Kort na de marktintroductie volgen een 1.0 TFSI met drie cilinders en een vermogen van 110 pk en een tweede versie van de 1.5 TFSI met een mild hybride systeem. Met die laatste motor zet Audi zijn elektrificatiestrategie door in het compacte segment. De motoren van de marktintroductie worden gecombineerd met voorwielaandrijving en het koppel wordt doorgegeven aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of de zeventraps S tronic. Geleidelijk zal Audi het aanbod uitbreiden met meer TDI- en TFSI-motoren, waarvan sommige met quattro-aandrijving, een plug-inhybride in twee vermogensversies en een model met cng-aandrijving.

De prijs voor de Audi A3 Sportback (2020) 35 TFSI bedraagt 28.500 euro, de instapdiesel Audi A3 Sportback (2020) 30 TDI is verkrijgbaar vanaf 27.850 euro. Het basismodel Audi A3 Sportback (2020) 30 TFSI begint bij 26.100 euro.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE