Nieuwe Audi A6 Berline

Nieuwe Audi A6 Berline

Met de nieuwe A6 stelt Audi de achtste generatie voor van zijn succesrijke toplimousine en reikt het talrijke innovaties aan in dit segment.


Of het nu gaat om digitalisering, comfort of sportiviteit, de elegant afgelijnde Audi A6 werpt zich op als het multitalent onder de topberlines. Net als de A8 en A7 Sportback is hij ambassadeur van de nieuwe designtaal van Audi. Met strak gespannen oppervlakken, scherpe hoeken en opvallende lijnen verraadt deze businessberline meteen zijn karaktertrekken: sportieve elegantie, hightech en hoogwaardig. Het koetswerk weet te bekoren dankzij zijn uitgebalanceerde verhoudingen: lange motorkap, ruime wielbasis en korte overhangen. Het breed, laag gemonteerde Singleframe-radiatorrooster, de strakke koplampen en de krachtig afgelijnde luchtinlaten stralen pure sportiviteit uit.

Met het lichtdesign wordt het technische karakter van de A6 benadrukt. Audi voorziet immer drie types koplampen. In de topuitvoering, de HD Matrix-ledkoplampen, verzorgen vijf horizontale lijnen de dagrijverlichting en zetten meteen de breedte van de neuspartij in de verf. Boven die lijnen liggen de dimlichtmodules die werken als pupillen. Optioneel kan de lichtsignatuur van de achterlichten tot één horizontale lijn en negen verticale segmenten worden teruggebracht: de afstand tussen die segmenten wordt opgevuld met het remlicht.

In het interieur speelt vooral het gloednieuwe MMI-infotainmentsysteem een hoofdrol. Het ranke dashboard en het rustige en consequent horizontale lijnenspel staan dan weer borg voor een luchtig ruimtegevoel. De middenconsole van de nieuwe A6 is naar de bestuurder gericht en dat geldt ook voor het bovenste gedeelte van het MMI touch response-display. Met zijn Black Panel-look wordt dit deel haast onzichtbaar in een aluminium sierelement geïntegreerd.

Bij zijn debuut op de Europese markten biedt Audi de nieuwe A6 aan met twee krachtige en verfijnde motoren: een TFSI en een TDI. De benzinemotor waarvan sprake is een 3.0 TFSI. Diens V6-turbomotor bezorgt de businessberline 340 pk en 500 Nm koppel. Goed voor een sprint van 0 tot 100 km/u in 5,1 seconden. De elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u is slechts een formaliteit. De 3.0 TDI stuurt 286 pk en 620 Nm koppel naar de krukas voor vergelijkbare prestaties. Alle motoren krijgen de mild-hybridtechnologie van Audi mee.

De nieuwe Audi A6 wordt in de fabriek van Neckarsulm vervaardigd. Hij kan vanaf midden maart in ons land besteld worden en zal eind juni 2018 zijn opwachting maken bij de Belgische Audi-concessiehouders. De basisprijs in ons land voor de Audi A6 Berline 50 TDI bedraagt 61.900 euro (inclusief btw).

Delen