Nieuwe BMW 3 Serie (2020)

Nieuwe BMW 3 Serie (2020)

De 7de generatie van de nieuwe BMW 3 Serie Berline (2020) moet opnieuw de succesvolle belichaming worden van rijplezier. De nieuweling is dan ook sportiever dan ooit tevoren en beschikt tevens over een nieuwe designtaal, een sfeervol interieur alsook geavanceerde technologie op het gebied van rijassistentiesystemen, bediening en connectiviteit.


De vormgeving van de 4,71 meter lange en 1,83 meter brede 3 Serie is grotendeels gebaseerd op het vertrouwde silhouet. Al kreeg het geheel wel een aantal scherpere lijnen en plooien mee dan zijn voorganger. Vooraan vallen de grotere nieren meteen op. De LED-koplampen zijn standaard al kan je nog steeds bijbetalen voor laserlicht. En dan is er nog die fameuze Hofmeister-knik op de flank, die is nu zowel in de achterste zijruit als in de C-stijl geïntegreerd. De LED-lichten achteraan worden tevens smaller en breder en de koffer begint nu iets hoger. Naast het formaat boekt hij ook vooruitgang op andere vlakken. Kijk maar naar de stroomlijnwaarde die daalt van 0,26 voordien naar 0,23. Dat dynamische profiel dankt hij aan de actieve kleppen in het radiatorrooster, een volledig beklede wagenbodem en luchtgordijnen die de luchtstroom verbeteren.

Doordat de buitenmaten toegenomen zijn is het aan de binnenzijde wat ruimer vertoeven. Het interieur met sterk verfijnde premium ambiance is nog meer op de bestuurder gericht. Overzichtelijk ingedeelde bedieningselementen, een nauwkeurige ontwerptaal en hoogwaardige details zorgen voor ruimtelijk comfort, moderne dynamiek en exclusiviteit. De analoge tellers kunnen op commando vervangen worden door de optionele BMW Live Cockpit Professional. Hiermee krijg je naast het 10,25″ brede display bovenaan de middenconsole nog een extra 12,3″ scherm voor je neus. Het nieuwe BMW Operating System 7.0 is tevens op diverse intuïtieve manieren te bedienen: via de touchscreenfunctie van het Control Display, via de iDrive-controller, met knoppen op het stuurwiel, met BMW Gesture Control of via stembesturing.

Tijdens de marktintroductie van de 3 Serie zijn er 2 benzineviercilinders en 4 dieselmotoren beschikbaar. De topversie is de 330d met een 265 pk sterke zes-in-lijn. De achterwielaangedreven diesels worden standaard geleverd met een manuele zesversnellingsbak, terwijl alle andere varianten een achttrapsautomaat meekrijgen. Nieuwe dempers moeten dan weer zorgen voor meer koetswerkcontrole, meer rijcomfort en een stillere geluidsbeleving. Optioneel is er een 10 millimeter lagere M Sport-ophanging of een adaptieve, gestuurde M Sport-ophanging.

Verder zijn er nog een groot aantal innovatieve rijhulpsystemen toegevoegd voor een nieuwe stap richting autonoom rijden. Denk maar aan de Driving Assistant Professional met verder ontwikkelde Active Cruise Control, Steering and Lane Control Assistant, Lane Change Warning en Lane Departure Warning, actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen, ontwijkassistentie, Crossing Traffic Warning, Priority Warning en Wrong-Way Warning.

De nieuwe BMW 3 Serie Berline zal vanaf maart 2019 bij de dealer staan. BMW bevestigd tevens ook dat het programma verder zal uitgebreid worden met een extreem sportief BMW M Performance-model en een BMW iPerformance-model met plug-in hybride aandrijving.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE