Nieuwe Ford Focus ST (2019)

Nieuwe Ford Focus ST (2019)

Ford onthulde vandaag zijn volledig nieuwe Focus ST die ontwikkeld werd om de sensaties van een snelle hatchback te combineren met het koetswerk van een comfortabele en praktische gezinswagen.


De Focus ST bouwt voort op het prestigieuze, sportieve Focus-silhouet met subtiele, functionele stijlwijzigingen en unieke velgdesigns. Het hertekende bovenste en onderste deel van het radiatorrooster werd geoptimaliseerd om het koelvermogen te verhogen en merktypische vleugelelementen onderaan leiden lucht in de luchtgordijnen om de aerodynamische prestaties te verbeteren. De einddempers langs weerkanten vullen de gespierdere diffuser achteraan en maken het mogelijk om een trekhaak te plaatsen die de vorige generatie ST moest missen door zijn centraal gemonteerde uitlaatpijpen. Verder kregen ook de ophanging en remmen een flinke upgrade.

Naast het sportstuur en de Ebony-kleurige Recaro-zetels versterkt het unieke interieur van de Focus ST de sportieve sfeer met een aluminium versnellingspookknop met ST-logo en dorpellijsten, lichtmetalen pedalen, zeshoekige sierelementen in gesatineerd zilver en metaalgrijze stiknaden voor de zetels, de deurpanelen en de zachte zijdelingse pads van de middenconsole.

Ford’s 2.3 EcoBoost-benzinemotor met 280 pk en 2.0 EcoBlue-dieselmotor met 190 pk staan allebei garant voor een brede spreiding van het vermogen en koppel over het hele toerentalgebied, voor hoogtoerige sportprestaties. Klanten krijgen de keuze tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak of een snel schakelende nieuwe zeventrapsautomaat. Opteer je voor de benzinemotor? Dan kan je nog een optioneel Performance Pack toevoegen. Dat bundelt een Rev Matching-functie voor de manuele versnellingsbak met actieve CCD-dempers, een extra rijmodus “Track” en elektronische Launch Control hulp. De Ford Focus ST wordt deze zomer gelanceerd in Europa.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE