Nieuwe Mercedes-AMG A45 (S)

Nieuwe Mercedes-AMG A45 (S)

De nieuwe Mercedes-AMG A45 (S) onderstreept zijn leiderspositie dankzij uitmuntende prestaties, ultieme rijdynamiek en een expressieve vormtaal.


Voor het eerst is de compacte sportwagen voorzien van de AMG kenmerkende grille met twaalf verticale lamellen. De slanke koplampen met opvallende lijsten, de aerodynamische motorkap en de horizontale vinnen versterken het dynamische karakter aan de voorzijde. Aan de zijkant zijn het de AMG-zijskirts die de sportwagen optisch verlagen.

De basisversie herken je aan de 18” lichtmetalen wielen en grijs gespoten remklauwen. De S-modellen krijgen 19” lichtmetalen wielen en grotere, rood gespoten 6-zuiger remklauwen. De achterzijde wordt gekenmerkt door twee ronde dubbele uitlaatpijpen en een diffuser met verticale vinnen.

De standaardbekleding binnenin is een combinatie van zwart lederlook Artico en microvezel Dinamica. Voorgevormde sportstoelen, het performance-stuurwiel met 12-uur markering en de dubbele rode sierstiksels maken het interieur compleet. Als alternatief kan worden gekozen voor een bekleding in lederlook Artico in neva grijs met middengrijze dubbele sierstiksels.

De nieuw ontwikkelde 2.0 liter viercilinder motor levert 387 pk in de basisversie en 421 pk in het S-model. De compacte sportwagens trekken hiermee in een recordtijd van 0-100 km/u. Standaard in 4 seconden, de S doet het in 3,9 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u, al gaat de S door tot 270 km/u. Verder is de krachtbron gekoppeld aan de Speedshift DCT 8G-transmissie met dubbele koppeling.

De variabele 4Matic+ vierwielaandrijving verdeelt het koppel over de achteras met behulp van Torque Control. Het resultaat is optimale trekkracht, zelfs onder slechte omstandigheden. Bij de S-modellen biedt deze oplossing een ultieme Drift-modus. De basisprijs voor de Mercedes-AMG A45 start vanaf 64.130 euro.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE