Nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse

Nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse

Onlangs stelde Mercedes de vierde generatie van de A-Klasse voor. Los van de stijl, heeft de nieuwe hatchback meer technologie aan boord dan ooit tevoren. 


Het puristische design van de nieuwe A-Klasse is de volgende stap in de designfilosofie van Mercedes-Benz. De lage motorkap, smalle led-koplampen met chroomaccenten en fakkelvormige dagrijverlichting zorgen voor een dynamische uitstraling. De markante grille met geïntegreerde Mercedes-Benz ster, die net als bij zijn voorganger naar onderen toe breder wordt, is voorzien van pins in diamantlook en een centrale zilverkleurige lamel. Aan de achterzijde oogt de A-Klasse breder door de compactere raamsectie en de verder uit elkaar geplaatste reflectoren.

Als we het interieur bekijken dan zien we dat Mercedes-Benz hier een gigantische stap voorwaarts neemt. De unieke architectuur kenmerkt zich door het avantgardistisch vormgegeven dashboard. Kortom het conventionele instrumentarium is samen met het infotainmentscherm geïntegreerd in één groot, lang breedbeeldscherm. De gebruikelijke tellerbehuizing komt daarmee voor het eerst te vervallen. Verder is de A-Klasse het eerste model van Mercedes dat leverbaar wordt met het nieuwe MBUX-systeem.

Bij de introductie kunnen kopers kiezen uit drie viercilinder motoren. De A200 beschikt over een 163 pk sterke 1,4-liter benzinemotor. De A250 heeft een 2,0-liter benzinemotor die goed is voor een vermogen van 224 pk. En als laatste is er de A180 d die voorzien is van een 1,5-liter dieselmotor. Met een vermogen van 116 pk is deze wagen de minst sportieve van het stel. Vanaf maart kan er besteld worden. De marktintroductie vindt plaats in het voorjaar.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE