Nieuwe Toyota GR Supra (2020)

Nieuwe Toyota GR Supra (2020)

De nieuwe Toyota GR Supra, de vijfde generatie van Toyota’s legendarische sportwagen en het eerste wereldwijde GR-model dat door Gazoo Racing wordt geproduceerd, maakte zijn werelddebuut op de North American International Auto Show in Detroit.


Het design aan de voor- en achterzijde en vooral de vorm van de geïntegreerde achterspoiler doen denken aan de vierde generatie Supra terwijl de langgerekte motorkap, het compacte passagierscompartiment en het ‘double-bubble’-dak verwijzen naar de 2000GT. De nieuwe kleur ‘Matt Storm Gray’ is exclusief verkrijgbaar op een speciale editie van de GR Supra, de A90 Edition. Deze uitvoering is in Europa al uitverkocht. De metaalkleurige lak is een verwijzing naar de eveneens metaalkleurige Toyota FT-1, de spectaculaire conceptcar uit 2014.

De cockpit van de Toyota GR Supra combineert traditionele GT-kenmerken met hedendaagse functionaliteit en is dusdanig ontworpen dat de bestuurder zich volledig kan focussen op het rijden. Het met leder beklede 3-spaaks sportstuur met schakelpaddles is voorzien van verschillende bedieningsfuncties. De bestuurder beschikt verder over een head-up display zodat hij zijn ogen te allen tijde op de weg kan houden. De toerenteller met 3D-effect bevindt zich centraal in het 8,8-inch instrumentarium.

De overeenkomsten met eerdere generaties Supra gaan verder dan alleen het design. Traditiegetrouw rust Toyota de nieuwe GR Supra uit met een voorin geplaatste 3,0-liter zescilinder lijnmotor en achterwielaandrijving. Het kloppend hart levert een vermogen van 340 pk en een maximaal koppel van 500 Nm. Een sprint van 0-100 km/u neemt slechts 4,3 seconden in beslag. De lijnmotor staat dan ook garant voor een uitgebalanceerde, vloeiende en lineaire versnelling en is gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie met extra korte schakelwegen wanneer in lagere versnellingen gereden wordt.

De eerste exemplaren van de nieuwe Toyota GR Supra worden vanaf de nazomer van 2019 geleverd. Ben je bij de eerste 900 Europese kopers? Dan kan je profiteren van een aantal voordelen waaronder toegang tot een exclusief experience-programma. De vanaf-prijs in België bedraagt 65.500 euro.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE