Peugeot 308 GTi facelift

Peugeot 308 GTi facelift

Na de normale Peugeot 308 wordt de GTi nu ook voorzien van een facelift. De aanpassingen zijn enkel merkbaar aan het exterieur. Technisch verandert er dus niets. 


Helemaal anders dan het voorgaande model is de GTi niet. Hij is voorzien van een andere grille, andere lichtunits en een hertekende voorkant. Dankzij de grote luchthappers oogt de bumper nu een stuk agressiever. Verder is ook het infotainmentsysteem volledig geüpdate.

De 1.6 e-THP S&S turbobenzinemotor levert nog steeds 270 pk. De GTi sprint hiermee van 0 naar 100km/u in 6 seconden. Een Torsen-differentieel met beperkte slip zorgt ervoor dat de vermogensverdeling optimaal overgebracht wordt op de voorwielen wat resulteert in meer grip. Omdat bijna alle klanten voor deze uitvoering kozen heeft Peugeot geopteerd om de 250 pk versie uit het gamma te schrappen.

Andere kenmerken van de GTi zijn de 19-inch wielen met Michelin Pilot Super Sport-banden. De roodgelakte remklauwen in combinatie met de remschijven van 380mm (voor) en 268mm (achter) maken het GTi-feest compleet.

Naast de rood-zwarte Coupe Franche kan je voortaan ook kiezen voor de kleurcombinatie Magnetic blauw met Perla Nera zwart.

 

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE