Tweede generatie van de Audi Q5

Tweede generatie van de Audi Q5

Maak kennis met de volledig nieuwe Audi Q5. De tweede generatie van Audi’s populaire SUV verenigt de sportiviteit van een Audi-berline met een veelzijdig karakter en een uiterst praktisch interieur. 


Het zijaanzicht wordt bepaald door een opmerkelijk gegolfde en sterk gegroefde schouderlijn. De sterk beklemtoonde wielkasten vormen een verwijzing naar de vierwielaandrijving quattro, de ruiten worden begrensd door de vroeg aflopende daklijn. Net als aan de voorzijde benadrukken horizontale lijnen ook achteraan de indruk van breedte en kracht. De kofferklep loopt door rond de C-stijlen, een typisch kenmerk van alle Q-modellen van Audi. De uitlaatpijpen zijn in een diffusor geïntegreerd.

De bediening van de nieuwe Audi-SUV is intuïtief en wordt gekenmerkt door drie grote nieuwigheden. De optionele Audi virtual cockpit staat met zijn hoge resolutie scherm van 12,3 inch garant voor een briljante grafische weergave. De bestuurder kan kiezen tussen twee weergave mogelijkheden – een klassieke weergave met grote ronde wijzerplaten en een modus waarin de navigatiekaart of andere informatie domineren. Het eveneens optionele head-up display projecteert de belangrijkste informatie op de voorruit.

Als hoofdelement voor de bediening fungeert de MMI-terminal in de middenconsole. Bij het infotainmentsysteem, MMI Navigatie plus met MMI touch en 8,3 inch-display is in het oppervlak van de draai-/drukschakelaar een touchpad geïntegreerd. Die herkent handschrift en gebaren die bijvoorbeeld ook bij smartphones of tablets gebruikt worden, zoals het in en uit te zoomen. Indien de nieuwe Q5 is uitgerust met een automatische versnellingsbak, krijgt hij de grotere MMI all-in-touch inclusief haptische feedback aan boord.

De nieuwe Audi Q5 verschijnt in Europa aan de start met keuze uit zes krachtige en efficiënte motoren, vijf TDI’s en een TFSI. Die wonnen tot 27 pk aan vermogen. De verder ontwikkelde 2.0 TFSI levert voortaan 252 pk.

De nieuwe Audi Q5 zal in een nieuw gebouwde fabriek in Mexico van de band rollen. Vanaf begin 2017 staat hij in België in de showrooms.

 

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE