Veiligheid voorop met de Volvo Break V90

Veiligheid voorop met de Volvo Break V90

De langverwachte Volvo V90 werd vandaag onthuld in het Zweedse Stockholm. De stijlvolle en veelzijdige V90 is het nieuwste model in de 90-topreeks, naast de bekroonde SUV XC90 en de recent gelanceerde premiumberline S90.


De nieuwe V90 is de derde wagen in Volvo’s 90-reeks die onthuld wordt. Elke wagen in die reeks is gebouwd op de speciaal ontworpen en modulaire Scalable Product Architecture (SPA), die Volvo tal van nieuwe mogelijkheden biedt om zijn wagens te ontwerpen, te bouwen en uit te rusten.

“We zorgen met de V90 voor een sterk productaanbod. Onze PowerPulse-technologie is ontworpen om een duidelijke vermogensboost te leveren aan onze dieselmotor, terwijl de T8 Twin Engine plug-in-hybride-benzinemotor ongeveer 410 pk levert en een zuiver elektrische actieradius heeft van ongeveer 50 km”, zei Dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development van Volvo Cars.

Volvo Cars heeft ook oog gehad voor de rijdynamiek in het nieuwe model, met als resultaat een totaal nieuwe en verfijnde rijervaring die een gevoel van controle en voorspelbaarheid biedt.

De nieuwe V90 bevat de baanbrekende technologie voor semiautonoom rijden Pilot Assist, het meest geavanceerde standaardpakket veiligheidssystemen op de markt met detectie van grote dieren en Run-Off Road Mitigation, en toonaangevende connectiviteitssystemen waaronder smartphone-integratie met Apple CarPlay.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE