VW Up GTI

VW Up GTI

Tijdens het jaarlijkse GTI Treffen in Wörthersee lanceerde Volkswagen de gloednieuwe Up GTI. Deze compacte sportieveling wordt aangedreven door een driecilinder turbomotor met 115 pk.


De nieuwe Up GTI is volgens hetzelfde recept gebouwd als de allereerste Golf GTI uit 1976. Kortom een laag gewicht met een compact formaat. Alle typische elementen van een GTI zijn dan ook aanwezig. De grille is voorzien van een honingraatstructuur en is afgewerkt met een rode streep en daarboven een GTI-logo. Op de flanken prijken niet alleen de karakteristieke dubbele strepen, maar vallen ook de 17 inch lichtmetalen wielen en de in hoogglans zwart uitgevoerde spiegelkappen op. Aan de achterzijde laat de Up zijn GTI-status zien met een rode streep en een grote dakspoiler die voor meer neerwaartse druk op de achteras zorgt. In het interieur vallen vooral het met leer beklede GTI-sportstuur op, de GTI-pookknop en de legendarische stoelbekleding met Schots ruitpatroon.

De aandrijving wordt voorzien door een TSI-turbomotor die 115 pk en 230 Nm koppel sterk is. De Up GTI weegt 997 kg, heeft een topsnelheid van 197 km/h en sprint van 0 naar 100 km/h in 8,8 seconden. Hij wordt leverbaar in de kleuren Tornado Red, Pure White en de metallickleuren Dark Silver, Black Pearl en Costa Azul. Volkswagen bevestigt dat de productieversie begin 2018 op de markt zal verschijnen.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE