Audi 2.5 TFSI beste in zijn klasse

Audi 2.5 TFSI beste in zijn klasse

Alweer een succes voor Audi op de ‘International Engine of the Year Awards’. Het merk met de vier ringen ontving de prestigieuze prijs in de categorie van 2 tot 2,5 liter cilinderinhoud voor zijn 2.5 TFSI-motor. Voor Audi betekent dit al de 13e zege in totaal.


De award voor de ‘International Engine of the Year’ wordt sinds 1999 jaarlijks uitgereikt. Een internationale vakjury bestaande uit 65 autojournalisten selecteert de beste motoren van het jaar in een aantal verschillende categorieën. Het is al de dertiende keer dat Audi de gerenommeerde onderscheiding in de wacht sleept.

“De vijfcilinder is al meer dan 40 jaar onlosmakelijk met het merk Audi verbonden en we blijven hem nog steeds verder verfijnen en ontwikkelen”, zegt Peter Mertens, binnen de raad van bestuur van AUDI AG verantwoordelijk voor technische ontwikkeling. “Vorig jaar presenteerden we de Audi TT RS, het model waarin de nieuw ontwikkelde aluminium vijfcilinder zijn debuut maakt.”

De juryleden waardeerden niet alleen de opmerkelijke prestaties van de vijfcilindermotor, maar vooral ook zijn unieke geluid. Zijn kenmerkende klank doet sterk denken aan de Groep B-rallymotor uit de jaren 1980. De huidige vijfcilinder is 26 kilogram lichter dan zijn voorganger, hoofdzakelijk dankzij de overschakeling naar een licht aluminium motorblok. Dit gaf de Audi-ontwikkelaars de gelegenheid om de asbelasting verder te optimaliseren voor een verbeterd rijgedrag.

Delen

Vorig artikel

error: Copyright © 2018 NAFTE.