Hyundai i30 N

Hyundai i30 N

De i30 N is de allereerste prestatiegerichte auto die Hyundai lanceert in zijn ‘N’-gamma. Hij is afgeleid van de nieuwe i30-generatie en werd van A tot Z ontwikkeld om zowel tijdens dagelijkse pendelritten als op het circuit een maximaal rijplezier te verschaffen.


De i30 N is het antwoord van Hyundai Motor op het verlangen van klanten naar compromisloze innovaties en technologiegedreven prestaties. De i30 N werd ontwikkeld op basis van de drie hoekstenen van het ‘Fun to Drive’-thema: bochtenfanaat, sportwagen voor dagelijks gebruik en circuitcapaciteiten. In plaats van zich toe te leggen op de naakte cijfers heeft Hyundai Motor ervoor gekozen om het rijplezier en de emotionele impact voorop te stellen.

Het design put inspiratie uit dat van prestatiegerichte voertuigen en omvat het typische ‘Cascading’ radiatorrooster van Hyundai, een agressief gelijnde voor- en achterbumper, een zwarte dakspoiler en een dubbele uitlaatpijp. Verder kan men kiezen tussen 18” of 19” grote lichtmetalen velgen met uiterst performante Hyundai ‘N’-banden van Pirelli. De cockpit geeft belangrijke prestatieparameters weer via het 8”-scherm. Denk hierbij aan de G-krachtmeter die live in kaart wordt gebracht. Het exclusieve ‘N’-stuur zorgt ervoor dat de bestuurder alle prestatiekenmerken volledig onder controle heeft. Deze Hyundai beschikt verder over speciaal ontworpen sportzetels met een lendensteun. De uittrekbare zitkussens komen de stabiliteit en het comfort voor de bestuurder en de voorpassagier ten goede.

De i30 N wordt aangedreven door een 2,0 liter grote turbomotor, die verkrijgbaar is in twee vermogensversies. Het Standard Pack levert 250 pk terwijl het Performance Pack het maximumvermogen opdrijft tot 275 pk. Beide vermogensversies leveren een maximumkoppel van 353 Nm en een topsnelheid van 250 km/u. De variant met 250 pk snelt in 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u, die met 275 pk heeft genoeg aan 6,2 seconden.

Deze Hyundai is het allereerste prestatiegerichte model dat gelanceerd wordt onder het submerk ‘N’. De ‘N’ staat voor Namyang, Hyundai’s wereldwijde onderzoeks-en ontwikkelingscentrum in Korea, maar ook voor de Nürburgring, waar het Europese testcentrum van Hyundai Motor is gevestigd en waar het ‘N’-gamma verder werd uitgewerkt en getest. De nauwe samenwerking tussen Namyang en de Nürburgring vormde de fundering voor ‘N’, dat als doel heeft om een maximaal rijplezier te leveren. De Hyundai i30 N wordt eind 2017 in Europa gelanceerd.

Delen

Volgend artikel

error: Copyright © 2018 NAFTE.