Audi e-tron Sportback concept

Audi e-tron Sportback concept

Op het Autosalon van Shanghai heeft Audi de e-tron Sportback concept voorgesteld. Een vierdeurs-GT met een elektrische aandrijflijn van 500 pk.


De Audi e-tron Sportback betekent een belangrijke mijlpaal voor Audi op weg naar elektrische mobiliteit. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een vijfdeurs met coupélijn. In zijn opmerkelijk lichte interieur biedt de Audi e-tron Sportback concept een mix van functionele klaarheid en minimale bedieningselementen als leidend vormprincipe. Tevens staan de digitaal gestuurde Matrix-ledlichten voor- en achteraan garant voor een uitzonderlijke lichtopbrengst.

Een elektrische motor op de vooras en twee op de achteras drijven alle vier de wielen aan en maken de uiterst performante coupé tot een typische Audi quattro. Deze leveren een vermogen van 435 pk, die door middel van de boostfunctie zelfs kan oplopen tot 504 pk. Daarmee kan de e-tron Sportback in slechts 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u sprinten. De accucapaciteit van 95 kWh maakt een autonomie van meer dan 500 km mogelijk.

Het blijft uiteraard een concept. Dat zien we aan de camera’s die dienen als zijspiegels, de 23-inch wielen en het logo van Audi dat achteraan dienst doet als derde remlicht. De productieversie komt in 2019 op de markt.

Delen

Volgend artikel

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE