De krachtigste E-Klasse ooit

De krachtigste E-Klasse ooit

Met 612 pk is de Mercedes-AMG E 63 S de sterkste Duitse supersedan op de markt. Vierwielaandrijving is standaard, maar dat kan via de speciale drift-modus uitgeschakeld worden.


De nieuwe Mercedes-AMG E 63 komt in twee uitvoeringen. Mét en zonder S. De ‘standaard’ E 63 moet het doen met 571 pk terwijl de E 63 S 612 pk aan boord geeft. In de 0-100 sprint ontlopen de twee elkaar echter nauwelijks. De ‘S’ doet er 3,4 seconden over, de standaard versie ééntiende meer. Beide zijn dan ook voorzien van een 4,0-liter twin-turbo V8. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Het optionele AMG Driver pakket verhoogt dit naar 300 km/u.

Voor een extra vlotte acceleratie is de Racestart-functie andermaal opgenomen. De aangepaste AMG Speedshift MCT negentrapsautomaat komt met een natte koppeling waardoor de gangwissels zich met een razend snel tempo kunnen opvolgen.

Verder heeft AMG ook het exterieur onder handen genomen. De E’s beschikken over een speciaal afgesteld Air Body Control-systeem, onderstel, sperdiff en een steviger remsysteem. Op optisch vlak is deze E 63 te herkennen aan de vier uitlaatpijpen, 19 of 20 inch metende wielen en de brede bodykit.

Op 16 november wordt de Mercedes-AMG E 63 officieel onthuld op de autosalon van Los Angeles. In het voorjaar van 2017 staat hij bij de dealer.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE