Hyundai Kona N

Hyundai Kona N

Maak kennis met de nieuwe Hyundai Kona N. Deze high-performance-SUV combineert het rijplezier van een hot hatch met de veelzijdigheid van een SUV. 


Aan de voorzijde springen de grote, sportieve luchtinlaten van de Kona N meteen in het oog. De nieuwe lichtsignatuur geeft Hyundai’s nieuwste high-performance model tevens een agressieve, krachtige uitstraling. De brede grille aan de onderzijde van het front loopt helemaal door tot aan de zijkant van de auto en accentueert hiermee de aerodynamica en snelheid die het model wil uitstralen. Achteraan zorgt de grote dubbele spoiler dan weer voor extra downforce. Daarin verwerkt zit, typisch voor Hyundai N-modellen, een driehoekig derde remlicht. De twee opvallend grote uitlaten, de exclusieve 19-inch lichtmetalen velgen en de rode accenten in onder meer de dorpels maken het sportieve plaatje compleet.

En ja, ook binnenin zet die trend zich door. Kijk maar naar de gekende sportstoelen en het speciale N-sportstuur met twee N-knoppen voor het bedienen van de verschillende rijmodi. Achter het stuurwiel zitten schakelflippers en daarachter zit een 10-duims digitaal scherm. Het infotainmentscherm heeft dezelfde omvang en herbergt een N-Modus. De handremhendel is dan weer met geperforeerd leer bekleed.

De Kona N wordt aangedreven door een 280 pk sterke viercilinder 2.0-liter turbobenzinemotor die is gekoppeld aan een 8-traps N DCT-transmissie met dubbele koppeling. Hierdoor sprint je in amper 5,5 seconden van 0-100 km/u. Bij 244 km/u bereik je de topsnelheid. Mooie cijfers dus voor een verhoogde compacte stadswagen van 1510 kg. Ter referentie, de snelste i30 N klaart de 0-100 sprint in 5,9 tellen.

Maar of we deze nieuwe Kona N te zien krijgen in België is nog maar de vraag. Hyundai Belux heeft namelijk nog niet beslist of ze dit model gaan opnemen in de catalogus. Leuke auto’s worden immers belastingtechnisch zwaar belast, waardoor importeurs twee keer nadenken voordat ze een performance model opnemen in het aanbod.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE