Manuele Aston Martin V12 Vantage S

Manuele Aston Martin V12 Vantage S

Supersportwagens met een klassieke manuele versnellingsbak, ze worden zeldzaam. Maar gelukkig biedt Aston Martin er nu toch weer eentje aan voor zijn V12 Vantage S.


Aston Martin denkt aan de petrolheads en voorziet een zogehete dog-leg eerste versnelling. De eerste ligt links onderaan (in plaats van linksboven), een concept dat vroeger wel vaker werd gebruikt voor met de racerij verwante auto’s. Er werd vaker gewisseld tussen de tweede en derde versnelling dan tussen de eerste en de tweede. Verder is de Vantage S voorzien van een AMShift. Dit systeem gebruikt de koppeling en de gekozen versnelling om de toegepaste techniek van het heel and toe-terugschakelen te vergemakkelijken. Voor de leken, daarbij wordt de rechtervoet tegelijk gebruikt om gas te geven en te remmen. Je kan met die AMShift ook opschakelen terwijl het gaspedaal volledig is ingedrukt. Dit alles om zo weinig mogelijk tijd te verliezen.

De V12 Vantage S met manuele schakeling is met zijn 5,9 liter van 537 pk even krachtig als zijn variant met de automaat. Beide auto’s sprinten in 3,9 seconden naar de 100 km/u. Vanaf €183.000 maak je in België aanspraak op die V12 Vantage S.

 

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE