McLaren 720S Spider

McLaren 720S Spider

McLaren breidt zijn Super Series-reeks uit met een dakloze variant. De nieuwe 720S Spider is dan ook even ligt en bijna net zo snel als de coupé versie. Na de Speedtail is dit de tweede nieuwe McLaren die als onderdeel van het “Automotive Track25” businessplan gelanceerd wordt.


De inklapbare hardtop van de 720S Spider is een volledig nieuw ontwerp en bestaat uit een koolstofvezel dakpaneel uit één stuk. De hardtop behoudt het opvallende silhouet en de aerodynamische lijnen van de 720S Coupé en biedt in gesloten toestand een volledige koolstofvezel bovenstructuur. Het inklapmechanisme voor McLaren’s nieuwe RHT is elektrisch in plaats van hydraulisch, en het systeem is het snelst werkende cabriodak in de Supercar-klasse. Het openen of sluiten kost slechts 11 seconden – zes seconden sneller dan bij de 650S Spider.

De combinatie van e-motoren en het lage gewicht van het koolstofvezel dakpaneel maken het mogelijk om het dak te bedienen tot een snelheid van 50 km/u. Gezien deze prestaties is het geen verrassing dat McLaren drie wereldwijde patenten voor het daksysteem heeft geregistreerd. Dankzij het ontwerp en het gebruik van glas is het zicht over de schouder met 12% verbeterd ten opzichte van de vorige McLaren Super Series Spider. Qua laadruimte is er 58 liter beschikbaar onder de tonneaucover als het dak dicht is.

De 4,0-liter McLaren V8-motor met dubbele turbo van de 720S Spider is ongewijzigd ten opzichte van de Coupé. De in het midden gemonteerde motor zorgt voor uitzonderlijke wegligging. 720 pk en 770 Nm in combinatie met het lage gewicht, levert een vermogen/gewicht-verhouding van 540 pk per ton. Een sprint van 0-100 km/u neemt slechts 2,9 seconden in beslag. 0-200km/u doet dit model in 7,9 tellen. Daarmee is de Spider slechts 0,1 seconde langzamer dan de Coupé. Waar het kan, tikt deze 720S een topsnelheid aan van 341 km/h. Met het dak naar beneden heeft de Spider een top van 325 km/h. De geringe verschillen zijn het gevolg van aerodynamische aanpassingen en het extra gewicht van 49 kg.

De nieuwe 720S Spider is verkrijgbaar in dezelfde drie uitvoeringen als de Coupé. Dat betekent dat hij leverbaar is in Performance- en Luxury-trim en natuurlijk als standaardmodel. Twee nieuwe lakkleuren – Belize Blue en Aztec Gold – zijn leverbaar, waarmee het model in 23 verschillende kleuren kan worden geleverd.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE