Rimac Concept One is razendsnel

Rimac Concept One is razendsnel

Rimac Automobili is het bedrijf dat momenteel de eerste en enige 100% elektrische hypercar op de markt aanbiedt. Ze voerden onlangs enkele verbeteringen door aan hun Concept One.


De Rimac Concept One is een volledig elektrische sportwagen van de Kroaatse start-up Rimac Automobili. Onlangs werd de ultieme versie voorgesteld die 1224 pk en 1600 Nm sterk is. Daarmee sprint de Concept One in 2,5 seconden van 0 tot 100 km/u en in 14 seconden van 0 tot 300 km/u.

De Rimac maakt gebruik van vier elektromotoren en vier versnellingsbakken. Een centrale module stuurt het Rimac All Wheel Torque systeem aan dat 100 keer per seconde het vermogen coördineert zodat deze wagen door iedereen in alle omstandigheden bestuurbaar blijft. Met dit concept wil Rimac bewijzen dat een elektromotor buitengewone sensaties kan leveren, maar dat het tegelijk ook mogelijk is zo’n wagen heel fijn af te stellen.

Rimac Automobili wil niet enkel een constructeur van hypercars worden, het bedrijf heeft ook de ambitie partner te worden van gevestigde namen in de auto-industrie. Dit door hen te helpen met projecten rond elektromotoren. Zo is er reeds een samenwerking met onder meer Aston Martin, Koenigsegg en Tajima.

De exclusieve elektrische hypercar kan besteld worden voor ongeveer één miljoen euro.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE