Subaru Impreza 2016

Subaru Impreza 2016

Subaru heeft de volledige nieuwe Impreza onthuld op de 2016 New York International Auto Show die deze week wordt gehouden.


De vijfde generatie Impreza is het eerste strategische model dat in het kader van Prominence 2020, het middellange termijnplan van het Japanse merk is ontwikkeld en is het eerste model dat gebruik maakt van het volledig nieuwe Subaru Global Platform. Voordeel van deze nieuwe architectuur is een aanzienlijke verbetering van stijfheid en sterkte van carrosserie en chassis. Verder biedt de Impreza botsveiligheid en ongevalpreventie van het hoogste niveau.

Het nieuwe Subaru Global Platform, samen met Subaru’s kerntechnologieën, zoals de nieuw ontwikkelde 2,0-liter direct ingespoten boxermotor, Symmetrical All-Wheel Drive (AWD) en EyeSight vormen een belangrijke stap vooruit als het gaat om Subaru’s ‘Enjoyment & Peace of Mind’. Het platform is de basis voor de volgende generatie Subaru’s.

De productie van de nieuwe Impreza zal plaatsvinden in de Verenigde Staten. De eerste modellen zullen eind dit jaar van de band rollen. Of de nieuwe Impreza in de Benelux leverbaar wordt is op dit moment nog niet besloten.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE