Super 95 verdwijnt aan de pomp

Super 95 verdwijnt aan de pomp

Vanaf 1 januari is het in ons land niet meer mogelijk om Super 95 te tanken. De brandstof wordt aan de pomp vervangen door E10.


Net zoals in Frankrijk en Duitsland vervangt nu ook België Super 95 met SP95-E10, kortweg E10, een brandstof die voor tien procent bestaat uit (bio-)ethanol. Normaal gezien zijn benzinemotoren compatibel met E10, maar bij wagens ouder dan 2010 kunnen er problemen opduiken. De bestuurders tanken in dat geval beter Super 98. Tegen 2020 wil de regering 10% hernieuwbare energie kunnen aanbieden, en deze maatregel maakt daar onderdeel van uit.

Tegen het einde van dit jaar komt er een lijst uit die duidelijkheid moet scheppen over welke modellen al dan niet compatibel zijn met E10. Geschat wordt dat zo’n tien procent van het huidige wagenpark niet-compatibel is. Aan de pomp zou E10 één tot drie cent meer kosten dan Super 95. Wil je nu al weten of je auto op E10 kan rijden? Dan neem je het best contact op met je garagehouder. Voor een globale eerste indruk kan je al eens kijken op de website van e10 check.

Voor wie met een dieselwagen rijdt, verandert er niets. Om technische redenen is het hier niet mogelijk om het aandeel van 6 procent biobrandstof naar 10 procent op te trekken.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE