BMW X3 M40i

BMW X3 M40i

De derde generatie van de BMW X3 combineert net als zijn voorgangers stoere offroad-looks met een dynamische uitstraling. Voor het eerst wordt de cross-over nu ook geleverd als sportieve M40i-variant.


In 2003 lanceerde BMW de X3 in het nieuwe SAV-segment. Van de eerste twee generaties werden meer dan 1,5 miljoen exemplaren gebouwd. Het design van de nieuwe X3 is aangescherpt ten opzichte van het vorige model. De basislijnen zijn nog steeds herkenbaar al is het geheel stoerder aangekleed. De vertrouwde proporties, met een bijzonder korte overhang voor en achter, benadrukken de perfecte 50:50 gewichtsverdeling. Het dynamische karakter van de nieuwe X3 wordt onderstreept door de grote nieren en de mistlampen, die voor het eerst bij een BMW X-model een hexagonaal design hebben. Naast de standaard 18-inch lichtmetalen wielen zijn tegen meerprijs 21-inch varianten mogelijk. Aan de achterzijde zorgen de achterlichtunits, de elegant gevormde achterspoiler en de dubbele uitlaatpijpen voor een bijzonder geslaagde aanblik.

Nooit eerder werd een X3 geleverd met een motor van M Performance. De M40i wordt aangedreven door een 3.0-zescilinder in lijn. Deze combineert een vermogen van 360 pk met een maximaal koppel van 500 nm. Dankzij de variabele xDrive-vierwielaandrijving en Steptronic-achttraps automaat met Launch Control sprint de X3 M40i in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

De ingenieurs van BMW hebben verregaande wijzigingen aan het onderstel doorgevoerd om de rijdynamiek, de richtingsstabiliteit en het stuurgevoel van de nieuwe X3 aanzienlijk te verbeteren. Het resultaat is een auto die nog sportiever rijdt, zonder concessies te doen aan rijcomfort. Tot de onderstel opties behoren M Sport wielophanging, Dynamic Damper Control, M Sport-remmen en variabele sportbesturing. De BMW X3 komt eind dit jaar op de markt.

 

Delen
error: Copyright © 2018 NAFTE.