BMW Z4 Concept

BMW Z4 Concept

Op het Concours d’Elegance van Pebble Beach heeft BMW de Concept Z4 onthuld. Het betreft een voorbode van de uiteindelijke productieversie die in de loop van 2018 op de markt komt.


De sportieve en progressieve BMW Concept Z4 is de visie van BMW Group op een moderne roadster. “De BMW Concept Z4 vertaalt in elk opzicht de nieuwe BMW designtaal. Vanaf het dynamisch ogende front tot aan de oogstrelende flanken en scherp getekende achterzijde. Spaarzame lijnen en een subtiel samenspel tussen de vlakken zijn voldoende om een sfeer van kracht en emotie op te roepen”, aldus Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design.

De voorkant met de typische haaienneus doet denken aan de beroemde Z8, waarvan destijds slechts 3000 exemplaren zijn gebouwd. De koplampen zijn een verticale interpretatie van de klassieke, dubbele koplampen. Deze hebben twee overlappende tubes aan weerszijde. Die vorm is diagonaal gericht op de grille om de voorkant extra te accentueren. De expressieve exterieurkleur Frozen Energetic Orange versterkt het samenspel tussen licht en schaduw op de flanken. Die lijnen monden uit in de strak vormgegeven achterzijde. Tot slot zijn 20-inch twotone lichtmetalen wielen gemonteerd om het sportieve karakter extra in de verf te zetten.

De stoel, het instrumentarium en de centrale console vormen een cockpit rond de bestuurder. Deze componenten zijn volledig zwart uitgevoerd als onderscheidend geheel van het verder overwegend oranje getinte interieur. Zo ontstaat een puur op rijden gerichte omgeving. De nieuwe BMW Z4 zou volgend jaar zijn wereldpremière maken tijdens het Autosalon van Genève. Er is sprake van 2.0 viercilinder turbomotoren en 3.0 zes-in-lijn turbomotoren, al wil BMW dit nog niet bevestigen.

Delen
error: Copyright © 2018 NAFTE.