Audi R8 Spyder V10 2016

Audi R8 Spyder V10 2016

Op de New York International Auto Show 2016 onthult Audi de nieuwe Audi R8 Spyder V10. Met zijn atmosferische motor combineert de wagen indrukwekkende prestaties.


540 pk, in 3,6 s van 0 tot 100 km/u, een topsnelheid van 318 km/u – de nieuwe Audi R8 Spyder V10 met atmosferische motor combineert indrukwekkende prestaties met de fascinatie van open rijden. Zijn opmerkelijke design en zijn highend technologieën bewijzen de immense competenties van het premiummerk met de vier ringen. Op de New York International Auto Show 2016 onthult Audi zijn nieuwe open supersportwagen.

De R8 Spyder heeft een licht stoffen dak, dat uitloopt in twee vinnen. Die spannen de stof aan en sluiten net als het grote deksel van het kapcompartiment perfect aan bij het atletische design van de supersportwagen. Een elektrohydraulische aandrijving opent en sluit de kap in 20 s, en dat tot een snelheid van 50 km/u. De in- en uitschuifbare achterruit is ondergebracht in de achterwand van de cockpit. Met alle ruiten gesloten streelt de rijwind met een minimum aan wervelingen langs het koetswerk.

Voor de gepaste soundtrack in de nieuwe Audi R8 Spyder V10 zorgt de machtige middenmotor met dubbele (directe + indirecte) injectie. De atmosferische krachtbron met een cilinderinhoud van 5,2 liter hangt dynamisch aan het gas. Zijn ronkende klank – die door het optionele sportuitlaatsysteem nog versterkt wordt – staat garant voor kippenvel. Een vermogen van 540 pk en 540 Nm koppel bij 6.500 t/min. zorgen voor machtige prestaties: in 3,6 s van 0 tot 100 km/u, een topsnelheid van 318 km/u.

Achter de V10 ligt een bliksemsnel schakelende S tronic-zevenversnellingsbak, die de bestuurder elektrisch – by wire – bedient. De versnellingsbak met dubbele koppeling leidt de aandrijfkracht naar de nieuw ontwikkelde quattro-aandrijving met elektrohydraulisch bediende lamellenkoppeling aan de vooras.De vierwielkoppeling, watergekoeld voor een maximale performance, verdeelt het koppel volledig variabel in functie van de rijomstandigheden – in extreme gevallen wordt het voor 100% naar de voor- of achterwielen gestuurd.

De marktintroductie van de nieuwe Audi R8 Spyder staat gepland voor september 2016. Prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Delen

Vorig artikel

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE