BMW 4 Reeks Coupé (2020)

BMW 4 Reeks Coupé (2020)

De jongste generatie van de BMW 4 Serie (2020) combineert zijn opvallende uiterlijk met een concept dat volledig gericht is op rijplezier. Al is het vooral de neus van de coupé die zorgt voor heel wat opschudding.


Het koetswerkdesign van de 4 Reeks Coupé onderscheidt zich duidelijk van de nieuwe 3 Reeks. Kijk maar naar de zuivere oppervlakken, de opvallende voorkant en de typische Coupé proporties. De verticale BMW nieren volgen de traditie van de legendarische BMW Coupés en weerspiegelen de grote behoefte aan koellucht van de motor. Toegegeven, het is wennen! De langgerekte vormgeving van de zijruiten, de krachtig schouders en de vloeiende daklijn zetten het sportieve karakter extra in de verf.

Tegenover de 3 Reeks ligt het zwaartepunt overigens 2 centimeter lager en is het spoor achteraan 2 centimeter breder. Binnenin werd het interieurdesign aangepakt met een nieuw weergaveconcept inclusief Control Display tot 10,25″ en een optionele, volledig digitale 12,3″ instrumentencombi. De connectiviteit en rijhulp liggen in dezelfde trend als de verwante 3. Verder is ook het lederen sportstuur nieuw, net als de nieuw ontwikkelde sportzetels. De achterbank bestaat dan weer uit twee voorgevormde zitplaatsen.

De verkoop begint met vijf modelvarianten waarvan de M440i xDrive Coupé zijn debuut maakt als topper van het gamma. Het vlaggenschip wordt aangedreven door een zescilinder-in-lijn benzinemotor van 374 pk. Verder zijn er ook twee viercilinder benzinemotoren en één viercilinder dieselmotor beschikbaar. In maart 2021 zullen twee zescilinder-in-lijn dieselmotoren het gamma vervoegen.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE