Vernieuwde Audi Q5 (2020)

Vernieuwde Audi Q5 (2020)

De vernieuwde Audi Q5 (2020) combineert een sportief karakter met uitstekende dagelijkse bruikbaarheid en biedt een brede waaier aan infotainment- en rijhulpopties. Het aangescherpte koetswerkdesign benadrukt nu nog beter de Q-identiteit en het geheel pakt uit met een digitale OLED-achterlichtcluster.


Het exterieur van de Audi Q5 (2020) kreeg slechts een aantal subtiele designwijzigingen met zich mee. De achthoekige Singleframe is bijvoorbeeld lager en oogt breder dan voordien. De zijdelingse luchtinlaten werden hoger geplaatst en worden voortaan gestructureerd door rechthoekige inzetstukken. Verder kreeg het bovenste deel van de ledkoplampen een nieuwe signatuur voor de dagrijlichten. Langszij oogt de Q5 dan weer lichter met meer bodemvrijheid dankzij een hertekende zijschortbekleding.

Achteraan ontdekken we een primeur. Het gaat hier om de eerste auto ter wereld met digitale OLED-achterlichten. Er kan gekozen worden tussen drie verschillende lichtdesigns met elk een specifieke coming- en leaving-homefunctie. Het OLED-achterlichtcluster is bovendien uitgerust met nabijheidssensoren. Wanneer een weggebruiker een geparkeerde Q5 langs achteren op minder dan 2 meter nadert lichten de OLED-segmenten op.

De binnenzijde wordt dan weer gekenmerkt door een nieuw standaard aanwezig vrijstaand 10,1 duim display van het MMI-infotainmentsysteem. Wil je een volledig digitaal instrumentarium? Dan kan je opteren voor de Audi virtual cockpit plus met 12,3 duim groot hogeresolutiescherm. De voormalige draai-drukknop op de middenconsole is overigens verdwenen en maakt plaats voor het nieuwe aanraakscherm.

De vernieuwde Q5 debuteert bij ons als 40 TDI. De herwerkte 2-liter dieselmotor met elektrische ondersteuning is goed voor 204 pk en 400 Nm. Na de lancering volgen nog andere vermogensvarianten. De startprijs in België voor de Audi Q5 40 TDI bedraagt 51.800 euro. Wie er snel bij is kan een Edition One bestellen.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE