De tweede generatie A5

De tweede generatie A5

Met de A5 zette Audi in 2007 de middenklasse op zijn kop. Het merk uit Ingolstadt creëerde een designkunstwerk dat in geen tijd fans over de hele wereld veroverde. Negen jaar later verschijnt nu de tweede generatie aan de start, met een nieuwe, verder aangescherpte look.


De lange motorkap en korte overhang voor en achter zijn nog steeds gebleven. Het krachtig vormgegeven Singleframe-radiatorrooster is duidelijk lager en breder dan bij de voorganger. De ledachterlichten en de optionele led- of Matrix-ledkoplampen met dynamische richtingaanwijzers brengen zijn hoogtechnologische karakter ook in het donker tot uiting.

Voor de nieuwe Audi A5 Coupé zijn bij de lancering vijf motoren beschikbaar, twee TFSI-benzinemotoren en drie TDI’s. Hun vermogen nam duidelijk toe en bedraagt voortaan tussen 190 pk en 286 pk. Vergeleken met het vorige model leveren ze tot 17% meer vermogen, terwijl hun verbruik tot 22% lager ligt. Alle krachtbronnen koppelen een hoge energetische efficiëntie aan een sportieve krachtontplooiing en buitengewone souplesse, in het bijzonder de beide 3.0 TDI-zescilinders.

Met zijn nieuw ontwikkelde 3.0 TFSI doet de Audi S5 Coupé daar nog een flinke schep bovenop. De V6 turbo levert uiterst efficiënte sportwagenprestaties. Uit een inhoud van 2.995 cm3 puurt de drukgevoede zescilindermotor een vermogen van 354 pk, of 21 pk meer dan zijn voorganger.

Voor de viercilindermotoren levert Audi een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps S tronic met dubbele koppeling. De sterkste dieseluitvoering en de Audi S5 hebben te allen tijde een achttraps tiptronic-transmissie.

De nieuwe Audi A5 Coupé is vanaf deze herfst verkrijgbaar. Prijzen worden door Audi later bekend gemaakt.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE