VW verbreekt ronderecord

VW verbreekt ronderecord

Volkswagen meldt met trots dat de Golf GTI Clubsport S het ronderecord voor voorwielaangedreven auto’s op de beruchte Nürburgring-Nordschleife heeft verbroken. Het is met andere woorden de snelste voorwielaangedreven sportauto van dit moment.


Sinds 40 jaar staat de afkorting ‘GTI’ voor de referentie onder de compacte sportwagens. De Golf GTI kwam in 1976 op de markt en maakte sportief rijden betaalbaar. Hij was uitgerust met tal van GTI-kenmerken die hem echt uniek maakten: pittige motor, direct stuurgedrag, straf onderstel, laag gewicht, expressief design, een golfbal als schakelpookknop, een rode streep in het radiatorrooster en sportzetels met ruitmotief. In het geheim ontwikkeld, met 5.000 exemplaren als doel. Intussen werden van alle generaties Golf GTI samen echter al meer dan twee miljoen exemplaren gebouwd.

De GTI is ondertussen al 40 jaar de hoogvlieger van Volkswagen. Redenen te meer voor een Golf GTI als nooit tevoren. De beperkte speciale editie Golf GTI Clubsport S – een van de snelste voorwielaangedreven auto’s van deze tijd. De 2,0-liter viercilinder turbomotor van de Golf levert 310 pk en 380 nm koppel. Goed voor een sprint van 0-100 km/u in 5,8 seconden.

Om alle paardenkrachten optimaal te benutten, zijn talloze aanpassingen gedaan ten opzichte van de reguliere GTI. Het onderstel heeft een andere setup dan zijn voorhangers. Tevens is de wagen uitgerust met Pretoria-velgen en semi-slickbanden. De achterbank is verwijderd voor extra gewichtsbesparing.

De uiteindelijke rondetijd van de Volkswagen Golf GTI Clubsport S is 07:49.21, daarmee verbreekt hij het record van de Honda Civic Type R. Volkswagen bouwt 400 exemplaren van de Clubsport S. De prijzen zijn echter nog niet bekend.

Delen

Vorig artikel

Volgend artikel

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE