Facelift Audi A3

Facelift Audi A3

De complete A3 familie heeft een nieuwe facelift ondergaan. Grote veranderingen zijn er echter niet. Het is eerder een intrede voor de laatste nieuwe systemen. 


Met tal van rijbijstandssystemen legt de vernieuwde Audi A3 de lat andermaal hoger in het segment van compacte premiumwagens. De verder ontwikkelde Audi active lane assist en Audi pre sense front, inclusief voorspellende voetgangerbescherming, maken rijden in de stad en daarbuiten nog veiliger.

In het interieur vallen vooral de nieuwe digitale instrumenten op, zoals in de nieuwe A4. Het scherm biedt de keuze tussen twee configuraties: een klassieke modus of een infotainmentmodus. Dit innovatieve bedieningsconcept is voor het eerst verkrijgbaar in het segment van compacte auto’s. De Audi virtual cockpit geeft de belangrijkste rijinformatie in hoge resolutie weer op een tft-scherm van 12,3 duim. Verder werden ook het stuur en de aankleding onder handen genomen. De koplampen van de Audi A3 vertonen een opvallende en nieuwe look met hun getande onderrand. Xenon plus-koplampen zijn standaard; als optie biedt Audi ledkoplampen aan en voor het eerst ook de Matrix-ledkoplampen. De achterzijde accentueert de breedte van de vernieuwde A3 – dankzij de horizontaal georiënteerde achterlichten en de scheidingsrand boven de hertekende diffusor.

Ook een driecilinder is nu verkrijgbaar voor de A3. De basisbenzinemotor betreft namelijk een 1.0 TFSI met een vermogen van 115 pk en 200 nm. De 1.4 TFSI met 150 pk is voorzien van cilinderuitschakeling waarbij het systeem twee cilinders uitschakelt als het totale vermogen niet wordt gevraagd. De Audi S3-types – de S3 Sportback, S3 Sedan en S3 Cabriolet – hebben nog meer power dan voorheen. De 2.0 TFSI levert 10 pk en 20 nm meer, waardoor de totale output uitkomt op 310 pk en 400 nm. Audi koppelt alle 2.0 TFSI-motoren aan een nieuw ontwikkelde zeventraps S-tronic-transmissie. Andere motoren zijn er met een zestraps handbak of automaat.

De vernieuwde Audi A3-familie wordt gecommercialiseerd vanaf begin mei, de eerste exemplaren worden vanaf deze zomer geleverd. Prijzen maakt Audi later bekend.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE