Ferrari GTC4Lusso familiewagen

Ferrari GTC4Lusso familiewagen

Ferrari presenteert op het salon van Genève de facelift van zijn vierzits-GT met vierwielaandrijving. De FF werd grondig verbouwd en omgedoopt tot de GTC4Lusso. Tevens stijgt het vermogen van de V12-motor naar 690 pk.


Wie goed kijkt herkent de FF, maar bijna alles aan het exterieur is aangepast. Bovendien werkten de ingenieurs uit Maranello aan de stroomlijn, vandaar de zijdelingse luchtinlaten en de spoiler op het dak. Echter beweert Ferrari dat deze wijzigingen geen invloed zullen hebben op de ruimte achterin.

De GTC4Lusso wint 30 pk tegenover de FF. De 12-cilindermotor heeft een vermogen van 690 pk bij 8.000 tpm. Dat is 30 pk meer dan voorheen. 80 procent van dit koppel is al beschikbaar vanaf 1.750 tr/min. Met het nodige geluidsspektakel snelt de Ferrari van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden. De topsnelheid is ongewijzigd en bedraagt nog steeds 335 km/h.

De vierwielaandrijver beschikt nu voor het eerst over meesturende achterwielen. Daarnaast zijn elektrische systemen als Side Slip Control, het elektronische differentieel en de elektronisch instelbare dempers geheel met elkaar geïntegreerd.

Vanbinnen vinden we een nieuw 10,25 inch metend infotainmentsysteem. Dankzij een kleinere airbag is het stuurwiel van de GTC4Lusso wat compacter. Verder werkte Ferrari aan de bedieningsknoppen die zorgen voor een betere ergonomie.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE