Historisch lage inschrijvingscijfers

Historisch lage inschrijvingscijfers

Maart is traditioneel de beste maand van het jaar voor zowel inschrijvingen van nieuwe wagens als tweedehandswagens. Al zorgt de huidige coronacrisis dit jaar voor historisch lage cijfers.


De COVID-19-crisis en de krachtdadige maatregelen die door onze regeringen zijn genomen om de verspreiding van het virus in te dijken, blijven niet zonder gevolgen voor de inschrijvingen van voertuigen. Sterker nog, de cijfers gedurende de maand maart weerspiegelen overduidelijk de impact ervan op de automobielbranche.

Sinds 13 maart behandelen garages en concessies enkel nog dringende interventies. De voertuighandel van hun kant, ligt verplicht stil. Ook bestelde en reeds beschikbare voertuigen mogen op dit ogenblik niet uitgeleverd worden. De inschrijvingsresultaten liggen dan ook 47,5% lager dan in maart 2019.

Logischerwijs ontsnapt geen enkel voertuigsegment aan deze veralgemeende terugval. Febiac pleit daarom voor extra ondersteunings- en overbruggingsmaatregelen die ook in de automobielbranche zeer hard nodig zijn, niet in het minst door het groeiende geblokkeerde kapitaal aan verkochte, onleverbare voertuigstocks maar ook in afwachting van een veilige heropstart van de activiteiten zodra de gezondheidssituatie dat toelaat.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE