Jaguar D-Type weer in productie

Jaguar D-Type weer in productie

Jaguar Classic herstart de productie van de legendarische D-Type in Coventry. Uniek, want het is exact 62 jaar geleden dat het laatste exemplaar daar van de band rolde. 


Jaguar Land Rover Classic Works in Warwickshire wil 25 nieuwe exemplaren van de D-Type volledig met de hand bouwen. In 1955 plande Jaguar een productie van honderd D-Types, maar de productie stopte in 1956 na slechts 75 exemplaren. De Jaguar D-Type – waarmee maar liefst drie keer de 24-uursrace van Le Mans is gewonnen, in 1955, 1956 en 1957 – werd aangedreven door een zescilinder XK-motor. Elk aspect van de D-Types die in 2018 worden gebouwd, voldoen aan de oorspronkelijke specificaties.

Een gedegen onderzoek van de specialisten van Jaguar Classic – die exclusieve toegang hebben tot de originele tekeningen van de ingenieurs van Jaguar en de archieven – zorgt ervoor dat elke nieuwe Jaguar D-Type geheel volgens de originele specificaties wordt vervaardigd. Die zijn in de jaren vijftig vastgelegd door de baas van de race-afdeling van Jaguar, Lofty England, en zijn ingenieurs. Kopers van een D-Type kunnen kiezen voor de specificatie van 1955, de zogenoemde Shortnose-versie, of die van 1956, de Longnose-versie.

De Jaguar D-Type is het derde ‘continuation’-model van Jaguar Classic. In 2014-2015 zijn zes ontbrekende Lightweight E-types gebouwd en in 2017-2018 volgden nog eens negen exemplaren van de legendarische Jaguar XKSS.

Delen

Reageer

error: Copyright 2020 NAFTE