Krachtigste Golf GTI ooit

Krachtigste Golf GTI ooit

Op de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt stelt Volkswagen nu de productieversie van de nieuwe Golf GTI Clubsport voor en onthult het merk alle details van de krachtigste productie-GTI ooit.


De indrukwekkende turbomotor van de Golf GTI behoort tot de derde generatie van de EA888-reeks. Hij beschikt over technische verfijningen zoals een in de cilinderkop geïntegreerde watergekoelde uitlaatgasafvoer naar de turbolader en een variabele klepsturing met dubbele nokkenasverstelling. De technische basis voor de Golf GTI Clubsport is de 230 pk sterke Performance-versie van de 2.0 TSI-motor. Aan boord van dit verjaardagsmodel ontwikkelt hij 265 pk. Dankzij de reeds vermelde boostfunctie kan het vermogen van de Golf GTI Clubsport tijdelijk nog met ongeveer tien procent stijgen. Tegelijk verhoogt het koppel op dat moment van 350 naar 380 nm.

In die omstandigheden trekt de Golf  GTI Clubsport met manuele zesversnellingsbak in 6,0 seconden op van 0 tot 100 km/u. De versie met de optionele DSG-zesversnellingsbak met dubbele koppeling doet hetzelfde in amper 5,9 seconden. De topsnelheid van de Golf GTI Clubsport bedraagt 250 km/u.

De op de IAA in Frankfurt getoonde Golf GTI Clubsport is gelakt in de kleur “Oryx White”, dat mooi contrasteert met het zwarte dak. Uiteraard zal het model in talrijke mogelijke kleuren aangeboden worden. De Volkswagen-designers die verantwoordelijk waren voor het uiterlijk hebben een volledig nieuwe voorbumper, nieuwe zijschorten, een eveneens nieuwe achterspoiler en een nieuwe, meerdelige dakspoiler ontwikkeld, alsook exclusieve gesmede lichtmetalen velgen. Zo onderscheidt het verjaardagsmodel zich van bij de eerste aanblik duidelijk van de andere GTI-modellen.

De binnenzijde wordt gekenmerkt door elementen die onmisbaar zijn voor een GTI, zoals de ergonomische en als het ware op maat gemaakte sportzetels in stof met Schotseruitjesmotief en rode stiksels, de schakelpookknop in golfbaldesign en de zwarte dakhemelbekleding. Die sportieve details werden speciaal voor de Golf GTI Clubsport geïndividualiseerd of aangepast. Zo is het verjaardagsmodel niet met gewone sportzetels, maar met kuipzetels uitgerust.

De GTI Clubsport kan direct besteld worden vanaf 42.490 euro. Hij is daarmee duizend euro goedkoper dan de versie met DSG-transmissie.

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE