Lamborghini Huracán STO

Lamborghini Huracán STO

Een racewagen voor de openbare weg. Dat is hoe de Lamborghini Huracán STO (Super Trofeo Omologata) zich laat omschrijven. Het model is dan ook gebaseerd op de Squadra Corse varianten van het merk.


Nee, het gaat hier niet om de zoveelste Huracán! De STO heeft namelijk een geheel nieuw koetswerkontwerp waarbij het Lamborghini-profiel van de racewagens als voorbeeld is herzien om de luchtstroom te optimaliseren. De voorbumper, de motorkap en de spatborden bestaan uit één enkel onderdeel. Die ‘cofango’ is geïnspireerd op de Miura en de meer recentelijke Sesto Elemento. Achteraan zijn de wielkasten voorzien van aparte luchtinlaten, terwijl de motorkap ook een eigen luchthapper heeft op het dak voor betere koeling. Voeg bij dat geheel nog eens een opvallende vin en een verstelbare spoiler en je krijgt een aerodynamische efficiëntieverhoging van 37%.

Naast het exterieur kan ook het interieur volledig worden aangepast naar wens in oneindig veel specificaties. Deze lanceringsauto wordt gepresenteerd in het Blue Laufey met het contrasterende California Orange. Carbon fiber stoelen inclusief vierpuntsgordel maken het plaatje compleet. Tevens zorgt al dat koolstofvezel voor een gewichtsreductie van 43 kilo in vergelijking met de Performante. De voorruit alleen al is 20% lichter dan zijn voorganger. Alles bij elkaar heeft de STO nu een gewicht van 1339 kilo.

Centraal achterin ligt de atmosferische 5.2-liter V10 die 640 pk naar de achterwielen stuurt. Een sprint van 0-100 km/u duurt slechts 3 seconden. 0 naar 200 vergt 9 tellen voordat de topsnelheid van 310 km/u is bereikt. Het mag dus duidelijk zijn dat aerodynamica en het genereren van downforce een belangrijke rol speelde in het ontwerp. De basisprijs in Europa ligt op 249.412 euro. Let wel, dit zijn dus geen Belgische prijzen!

Delen

Reageer

error: Copyright 2021 NAFTE